نشست كروناو بلايا و تأثيرات اجتماعي

به همت مديريت همانديشي استادان نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، جلسه آنلاين دانشافزايي استادان دانشگاه با موضوع بلايا و تأثيرات اجتماعي آن با محوريت كرونا برگزار شد.
به همت مديريت همانديشي استادان نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه، جلسه آنلاين دانشافزايي استادان دانشگاه با موضوع بلايا
در اين جلسه دكتر عباس تقي زاده، عضو هيئتعلمي دانشكده بهداشت در ابتداي سخنان خود گفت: امروز ۳ موضوع را باهم بحث خواهيم كرد؛ يكي بلايا و چرايي آنهاست، محور بعدي اثر متقابل بلايا و مسائل اجتماعي با تمركز بر شهر تهران است و موضوع پاياني، درس آموختههاي اجتماعي از كروناست.
وي در ادامه با بيان اينكه بلايا و حوادث، هرروز افزايش پيدا ميكنند؛ گفت: بامطالعه جوامع مشاهده ميكنيم كه حوادث و بلايا بهخصوص بلايايي كه در ارتباط با تغيير اقليم است؛ در حال افزايش است كه دلايل اين افزايش بلايا، يكي افزايش جمعيت، خصوصاً در مناطق شهري است؛ دليل ديگر مخاطرات تكنولوژي است و ديگري ارتباط مستقيم بين جمعيت سالمند مخصوصاً در كشورهاي صنعتي با ميزان خسارتهايي كه ناشي از حوادث است.
وي در ادامه گفت: لازم است با دو مفهوم كاملاً آشنا شويم. مفهوم اول پيامدهاي تقليد گرايي است كه اين رويكرد درگذشتهها هم بود. رويكرد بعدي كه در دنيا الآن با آن مواجه هستيم، رويكرد سلامتمحور مديريت حوادث است كه نقش و وظيفه ما را بهعنوان افرادي كه در حوزه سلامت فعاليت ميكنيم را بسيار حساستر و سنگينتر ميكند.
دكتر تقي زاده در ادامه تصريح كرد: مفهوم بعدي مؤلفههاي اجتماعي است كه در شهر تهران داريم. موضوع اول بحث بلايا و شهرنشيني است. گسترش بيرويه شهر تهران نشان ميدهد كه ما به استقبال خطر ميرويم. عمدهترين نگراني ما در بحث زلزله، همين گسلهايي هستند كه در جنوب و شمال تهران وجود دارند. موضوع دوم بحث بلايا و توسعه نامتقارن است كه اين توسعه در مكانهايي اتفاق ميافتد كه زيرساختي ندارد و همين ساختوساز روي گسلهاست. موضوع سوم بحث بلايا و اقتصاد است. ميزان مرگهاي ناشي از بلايا در كشورهاي فقير، ۶ برابر كشورهاي با درآمد بالاست. اين نشان ميدهد كه فقر چقدر ميتواند خسارتها را افزايش دهد. موضوع ديگر از عوامل اجتماعي بلايا، موضوع حملونقل است. الآن در بحث كرونا ميبينيد كه ما در مترو، اتوبوس و تاكسيراني چقدر مشكل حملونقل داريم. بلايا ميتوانند موجب كاهش يا افزايش تقاضاي سفر شوند. تغيير رفتارهاي ترافيكي را ايجاد كنند و همينها ميتوانند معضلاتي را براي ما ايجاد كنند.
ايشان در ادامه اظهار داشت: موضوع مسكن و سرپناه مسئله ديگر اجتماعي است كه اثر متقابل آن را بايد ببينيم. يكي از مشكلاتي كه ما الآن در كرونا با آن مواجه هستيم، بحث افراد بيسرپناه است. قرار است كه آنها بيرون نيايند، از طرفي ما ناچار هستيم سرپناههايي كه آنها را نگهداري ميكنند خلوت كنيم كه اينيك چالش است.
موضوع آخر درس آموختههاي باندمي كوويد ۱۹ است كه شامل موضوعات «مديريت و شايستگي مديران»، «كرونا و تابآوري مردم و نظام سلامت»، «كرونا و نهادينهسازي مشاركتهاي مردمي»، «حفاظت از سرمايههاي انساني»، «مديريت مدياهاي اجتماعي» و «كرونا و زندگي مجازي» است.
نظر دهید